torstai 13. elokuuta 2015

Vihdoin niitä "ennen"- kuvia!


Mikä voisi mennä pieleen näin remontin viime hetkillä, juuri muutama päivä ennen muuttoa? Kaikki, aivan kaikki mitä on suunniteltu voi mennä pieleen. Ja meillä meni.. Ei onneksi mitään katastrofaalista, mutta tarpeeksi kuitenkin aiheuttamaan miljoona puhelinsoittoa ja uudelleen järjestelyä kun lumipallo efekti lähtee käyntiin. Muuttopäivä siirtyy taas ja eikun uudelleen miettimään miten edetään!

Valitettavasti tännekin kirjoittaminen on taas jäänyt, kun ollaan koko viikko päästy kotiutumaan vasta puolenyön aikaan. Toivottavasti jaksatte silti seurata matkaa ja lupaan ahertaa enemmän tämän parissa kun tilanne tasoittuu. 

Onneksi meillä on mahtava lainakoti missä saadaan asua vielä, ei siis tarvitse stressata siitä. Oikeastaan ihan kiva, että päästään pikkuhiljaa muuttamaan, eikä tarvitse kaikkia kamoja kertarykäisyllä kantaa sisään. Nyt saa jo alkaa vähän sisustamaan ja kohtahan me sitten vaan kävellään vaatteittemme kanssa täysin valmiiseen kotiin :D 

Tässä vaiheessa projektia on jo henkisesti valmistautunut siihen, että mitä tahansa voi tapahtua. Yritetään silti pitää stressitasot järkevillä leveleillä vaikka välillä tuntuukin, että taivaitahan ne hipoo... Ei tartte niin välittää pikku kauneusvirheistä enää, kun alussa jokainen pieni juttu kaatoi maailman. Nyt kun muuttopäivä on niin lähellä ja aikalailla hyvännäköistä valmista pintaa on saatu aikaiseksi, on kiva selata vanhoja kuvia ja katsoa mistä me oikein lähdettiinkään liikkeelle...

Kevään ja kesän aikana olemme siis peruskorjanneet v. -78 rakennettua rivitalon päätykolmiota. Kolme seinää on kaatunut, sauna, kylppäri, kaksi vessaa ja kodinhoitohuone revitty irti ja rakennettu uudelleen. Seinät uusittu, katot maalattu, takka rapattu, lattiat hiottu ja kovavahattu sekä keittiö purettu ja rakennettu uudestaan. Parasta (ja pahinta) koko projektissa on ollut se, että me ollaan saatu suunnitella kaikki itse. Me ollaan Matin kanssa saatu mitä hulluimpia ideoita, istuttu keittiön pöydän ympärillä veljeni kanssa ja mietitty kuinka nää kaikki ideat toteutetaan. Marko on tasaiseen tahtiin sekä ampunut alas meidän hulluja juttuja, että silmät kiiluen innostunut ja lähtenyt meidän kanssa miettimään miten me tää kaikki toteutettaisiin. Niin me vaan sitten lähdettiin purkamaan vanhaa ja hypättiin suoraan syvään päätyyn. 

Siitä se lähti, ensimmäiset lekan iskut kukkatapettiin! Ennenkuin kirjoitan taas sekopäisesti eri vaiheista sikinsokin, täytyy aloittaa sieltä mistä lähdettiin.. En tiedä onnistunko rakentamaan tässä mitään järkevää kronologista aikajanaa, mutta olen yrittänyt parhaani mukaan saada kuvattua jokaisen vaiheen. Tässä siis kuvia siitä miltä asunto näytti silloin kun saimme avaimet kesäkuun alussa: 

 Näkymä olohuoneesta takkahuoneen ja keittiön suuntaan.

Näkymä keittiöstä olohuoneeseen.  

 Vessa 1.


 Takkahuone. 


 Vierashuoneen kaapistot. 


 Vessa 2. Ja oikeasti ihastuttavat tapetit ;) 


 Kodinhoitohuone.  Suihkutilat. 


 Sauna ja ihana aitokiuas joka me säästettiin. Keittiön ja eteisen välinen seinä, näkymä siis eteisestä keittiöön... 


 .. ja hieman eteenpäin näkymä olohuoneeseen. Keittiö molemmilta puolilta.


 Eteisen vanhat kaapistot.

Kuten näkyy, rakentamisen muoti on ollut aikamoisen erilaista kuin nykyään. Muutamia ihania vanhoja juttuja ollaan säästetykkin ja moni ehdotti jopa pikkuvessan tapeteista, että säästäkää ihmeessä. Meidän makuun ne on pikkasen liian romanttiset, mutta ei pöllömpi ajatus sekään ;) 

Tässä pieni sneak peek mitä tuleman pitää: 
Tehtiin Sto-julkisivurappaus kaikkiin pohjoispuolen seiniin tehosteeksi.

Seuraavalla kerralla sitten taas lisää kuvia etenemisestä ja kaiken hajoittamisesta. Katsotaan silloin moneenko kertaan muuttosuunnitelmat ovat taas muuttuneet :D Huomenna saadaan hakea minimöykkykin kotiin. See ya!

Terkuin, Mara 

7 kommenttia:

 1. Moikka! Löysin blogisi facebookin kautta kun joku kaverin kaveri oli tykännyt linkistäsi. Kiinnostuin sillä oma elämäntilanne vähän samantapainen. Kihlatun kanssa etsitään tonttia maalaismaisemasta ja tarkotus olisi rakentaa oma koti mahdollisimman paljon itse kunhan oikea paikka löytyy. Mielestäni itse tekemällä saa parhaan ja osaa arvostaa sitä ihan eri tavalla kuin jotain valmispakettia. Onnea teille uuteen kotiin ja mahtavaa päästä lukemaan miten tuommoisesta urakasta selviää ja miten parisuhde on koetuksella projektin ajan. Toivoisin jotain karkeaa pohjapiirustusta, sillä noiden kuvien perusteella on vaikea hahmottaa kämpän rakennetta. Semmoinen ennen-jälkeen pohjapiirrustukset olisi kiva. Ihan siis missä seinät, ovet ja ikkunat menee, riittäisi :) Kiitos ja kuulemiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos tosi paljon kommentistasi! Mä itseasiassa mietin juuri tuon pohjakuvan laittamista, mutta en valitettavasti löytänyt tähän hätään. Koitankin etsiä sellaisen ja jos suinkin löydän hyvän, lisään sen myös tänne! :)

   Ja kyllä tämä on kaiken vaivan arvoista, vaikkakin se vie yöunet, haha! Omaa arvostaa todellakin erilailla ja meille oli molemmille alusta asti jotenkin ihan itsestäänselvää, että haluamme remontoitavan kohteen ostaa.

   Tsemiä teidänkin projektiin ja tule uudestaan lukemaan kuulumisia! Toivottavasti löydätte oman tonttinne pian ja rakennusprojektinne saa tuulta purjeisiin!! :)

   Poista
 2. Haha, en ole ihan varma, että kumpi on karumpi: tää alku vai se mun näkemä vaihe :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanoppa muuta.. Matti kommentoi ihan samanlailla, että ei edes muistanut minkälaisia nämä kuvat olikaan :D Huhhuh, eteenpäin on menty kovaa vauhtia. "Kohta" saadaan kamat sisään ja sitten tuut käymään <3

   Poista
 3. Miksi remontoida, ennen-kuvathan näytti tosi jees..not. Varmasti tulee upeeta jälkeä ja saatte just sellasen kun haluutte! Pisteet teille, mulla ei kärsivällisyys riittäis. Vaihdoin kaappiin vetimet, siinä mun remontti. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah.. Joo tossa oli kyllä kivan kellertävä meininki noissa "ennen" kuvissa ;) Viikonloppuna koitan päivitellä vähän edistyskuvia niin näkee vähän paremmin, että missä mennään. Ja terapiapäivien lisäistunto täytyy järjestää sitten syksyn pimenevinä iltoina ;)

   Poista
 4. Aivan ihanaa kun olet aloittanut kirjoittamaan. Täällä yksi varmasti joka tekstin lukeva. Seuraavaa odotellessa.

  VastaaPoista