torstai 6. elokuuta 2015

Oman kodin rakentamista

Huhhuh, vihdoinkin on aikaa istua alas ja aloittaa kirjoittamaan ne lukemattomat lauseet joita yömyöhään olen päässäni pyöritellyt jo jonkun aikaa tätä blogia varten... Koko 110m2 kodin peruskorjaaminen oman työn ohella on yllättävän aikaa vievää ja väsyttävää, joten aikaa kirjoittamiselle olisi ollut vain öisin.. Ja huoh, sen ajan on uni vienyt ihan pyytämättä, haha...

Olen aika noviisi tässä blogin kirjoittamismaailmassa, enkä oikein osaa edes lokeroida tätä blogiani. Ajatus kirjoittamisesta on muhinut päässäni jo jonkin aikaa ja blogin perustaminen konkretisoitui kun uskalsin mainita asiasta ääneen hyvälle ystävälleni. Ystäväni itse kirjoittaa ihanaa tekstiä elämästä ja hyvinvoinnista ja oli sitä mieltä että "tottakai sä rupeet kirjoittamaan!" (Kiitos siis erityisesti Ronja, Maiju ja muut Terapiapäivien ihanat naiset rohkaisemisesta! Maijun äitiä kiitän myöhemmin kun näette mitä ihania aarteita löysin heidän mökiltään Ainankoivuun.)

Elämässämme on siis mielenkiintoinen aika meneillään ja toivon, että myös sinä voisit löytää Ainankoivusta jonkun mielenkiintoisen palan itsellesi mitä voin sinulle jakaa. Rakennamme Matin kanssa uutta ja ensimmäistä yhteistä (oikeaa) kotia, odotamme koiravauvaa saapuvaksi ja aloittelemme yhteistä elämäämme. Olemme siis tilanteessa jossa monet melkein kolmekymppiset nuoret ihmiset ovat ja olisikin mahtavaa kuulla myös sinun ajatuksiasi kommenteissa! Viimeiset muutama vuosi on ollut yhtä hullunmyllyä ja nyt on aika rauhoittua ja rakentaa elämää tähän.


Kuitenkin tällä hetkellä suuren siivun elämästämme, ajastamme ja ajatuksistamme vie se kodin rakentaminen. Ostimme ihanan alkuperäisessä -78 vuoden kunnossa olevan rivitalon päätykolmion ja kesä onkin mennyt sitä remontoidessa. Olemme tehneet suuren osan remontista itse isoveljeni, Matin vanhempien, pikkuveljen ja muiden ihanien ystävien avustuksella. Kuitenkin ilman veljeäni ja hänen ammattitaitoaan ja osaamistaan ei olisi tätä projektia lähdetty tekemään alkuunkaan. Kiitos Marko, en tiedä edes miten kiittää!! Itseasiassa tämä kyseinen rivitalo on minun vanha mummulani ja siitä myös tämä blogi on saanut nimensä, As Oy Ainankoivusta. Talo on saanut nimensä minun mummuni äitin mukaan joka oli Aina nimeltään.

Tarina rivitalosta onkin hauska. Asumme siis Tampereella, n 8km Tampereen keskustasta. Siihen aikaan kun minun mummuni on ollut nuori, oli alue kunnon maaseutua ja heidän perheensä asui tällä tontilla vanhassa maatalossa. Mummuni isän kuoltua sisarukset päättivät purkaa maatalon ja rakentaa tilalle sisarusparvelle oman rivitalon. Neljä sisarusta perheineen siis myivät ylimääräiset tontit ja rakensivat itse rivitalon, kaikille omat asunnot ja tietysti Aina-mummulle toiseksi päätyasunnoksi pienen kaksion jossa hän vanhuudenpäivänsä vietti loppuun asti. Mikä ihana ja samalla hyvin humoristinen kokoonpano rivitalossa! Näitä sisaruksien asuttavia kokonaisia rivareita ei varmaan paljoa Suomesta löydy, haha. Nyt vanhaa alkuperäistä kaartia ei talossa asu enää kuin ihana naapurimme Keppi. Muuten taloon on muuttanut uutta väkeä perheemme ulkopuolelta, nyt me viimeisimpinä.

Minulle itselleni talon tarina on tietysti erityisen rakas, sillä olen lapsuuteni mummulassa viettänyt. Myös Matti ihastui asuntoomme ja sen tonttiin heti kun kävimme ensimmäisellä näytöllä (mummuni veljenpojan luona joka asuntonsa meille möi.) joten päätös remonttiurakkaan lähdöstä ei ollut vaikea. Tosin, emme ihan tainneet tietää mihin päämme olimme työntäneet... Urakka on ollut melkoinen. Palkitseva, opettavainen, raskas, naurun ja itkun täyteinen, tunteellinen ja ikimuistoinen. Monet ovat varoitelleet, että parisuhteet kaatuu ja perhesuhteet tuhoutuvat kun tälläiseen projektiin lähtee. Onneksi meidän kohdalla tuntuu, että valmiiseen Ainankoivuun muuttaa kaksi hyvin väsynyttä, mutta toisistaan ja uudesta kodistaan ikionnellista nuorta ihmisen alkua, toisiinsa entistä rakastuneempina.

Aion siis tähän blogiin kirjoittaa paljon meidän remontoinnista, DIY juttuja (mm. ohjeet itsetehtyihin betonitasoihin yms), sisustamisen ihanuudesta, tulevasta koiravauvasta, pihan kunnostamisesta (sitten kun on sen aika), reenaamisesta ja tietysti kaikesta muusta mitä tässä pienessä elämässämme on meneillään. Mahtavaa jos jaksat olla mukana Ainankoivun muodonmuutoksessa!

Seuraavaksi lisää projektin aloittamisesta ja tietty ne "ennen kuvat".. See ya!

Terkuin,
Mara

5 kommenttia:

 1. Wohoo! Ihanaa kun aloitit tän blogin, mä ainakin seuraan sitä mielenkiinnolla. :) Ennen ja jälkeen kuvat -parasta!

  VastaaPoista
 2. Myyh, en ollu eka kommentoija. Tietty Maiskin piti rynniä ekana paikalle... :D "Ennen" on jo nähty (tai ainakin se "välissä"), joten eniten odotan jälkeen-kuvia ja kaikki niitä diy-projekteja. Tuleekohan tästä itellekin joku remppakuume?

  VastaaPoista
 3. Martina saisiko tumman pohjan tekstin alta pois olisi paremmin luettavissa puhelimestakin???

  Kysyy vaari??

  VastaaPoista
 4. Nyt löysin paremmin luettavan tekstin!!
  Edellinen kommentti olloon mitätön!!!

  Vaari

  VastaaPoista