perjantai 16. lokakuuta 2015

Syksyn taikaa ja remontin viimeistelyä

Me käytiin juuri viime viikonloppuna rakkaan ystävän kodissa, missä alakerta on täyden remontin alla. Vielä vähän nousi karvat pystyyn ja traumansekaisin tuntein poistuin remonttikamojen, saunapaneelien, kaakeleiden, pressujen ja maalipurkkien seasta. Vaikka Leitsu alkaa näyttämään jo täysin meidän kodilta, remontin keskeneräisyys nostaa vielä välillä päätään. Kynnykset, muutamat listat, vessojen peilit, saunan puukiuas, pyyhekoukut, vaatehuone ja muu pikkuhomma kaipaa vielä ryhtiliikettä.. Loppuhan se krapula jo? Kyllä me jouluksi saadaan kaikki jiiriin. Kyllä kylllä!

Nämä ennen ja jälkeen kuvat on kyllä niin hauskoja, näistä jos jostain tulee sellainen fiilis, ettei kolme kuukautta mennyt ihan hukkaan:

Eteinen ennen

Uudet kaapinovet kesällä 


Sama eteinen nyt neljä kk myöhemmin

Kuten edellisessä postauksessa kirjoitin, pohjaratkaisun muutos ja muutaman seinän kaato toi avaruutta ja valoa tänne kämppään ihan uudella tavalla. Oli ihanaa, kun Marko kävi eilen kahvilla ja jaksoi taas ihalla kuinka asunnon yleisilme jaksaa sävähdyttää. Ja saman mä koen joka aamu kun kävelen keittiöön, ihan huikee tunne!

Olohuoneen ikkuna takapihalle 

Vähän hiontaa ennen Sto-pintaa 

Katon hiontaa

Sitten vähän maalia takkahuoneen seiniin.

Keskeneräinen, mutta huomattavasti vaaleampi olemus. Sama olohuoneen ikkuna takapihalle. 

Mahtuu tähän arkeen onneksi muutakin tämän remontin viimeistelyn lisäksi. Oon tällä viikolla innostunut leivonnasta taas ihan uudestaan, johtuisiko siitä, että nyt on tilaa missä temmeltää? Luin näiden suosittujen omena ruusujen tekemisestä jostain blogista ja pakkohan se oli testata. Itse en päässyt maistamaan, joten makua en voi kommentoida. Työkaveri kysyikin, että oonko mää ihan hullu kun leivon, mutta en itse maista tuotoksia. No, nättejä niistä ainakin tuli!

Omenaruusut.

Leipomiseen syttymisen lisäksi oon taas kerran täydellisen rakastunut syksyyn. Se on mulle kuin uusi vuosi, kaikki alkaa kesän jälkeen puhtaalta pöydältä, aurinko hellii ja aamujen rapsakkuus saa mussa energiat liikkeelle. Remppahommien jälkeen on saanut taas arjesta kiinni, reeni ja ruokavalio saa mun kropan elämään, voimaan hyvin ja kesäväsymys alkaa haihtumaan. Ja mikä parasta tässä syksyssä, mun veli perheineen tulee Suomeen ja meille viikoksi asumaan. Ja arvaa mitä, sen jälkeen me lähdetään niiden mukaan Abu Dhabiin, Markon perheen ja meidän iskän kanssa. Lennot jo ostettu ja shortsit matkalaukussa valmiina. Innostus 5/5!!

Voi vitsit en malttaisi odottaa saunasta kirjoittamista ja meidän ihanasta kylppäriosastosta. Sitä joutuu silti vielä hetken odottamaan. Käytiin eilen Kärävällä valitsemassa vilpolan penkki ja materiaalit saunan jakkaraan. Edessä on myös vielä Aito-kiukaan kokoaminen. Kodinhoitohuone alkaa olla valmiina, penkkiä enää odottelee. Niistä laitan kunnon postauksen heti, kun viimeiset silaukset on tehty. Tämä saunaosasto ansaitsee sen. Täydellisen huomion ja täydellisen viimeistelyn.

Tässä kuitenkin pieni sneak peek: 
Kodari ennen. 

Kodari jälkeen. 

Tulossa myös vielä itsetehdyistä betonitasoista, takkahuoneen loft-ovista, vessoista sekä itsetehdystä ruokapöydästä asiaa. Nyt kuitenkin viikonloppuun ja odotan innolla ihanan serkun häitä. Ihanaa viikonloppua myös sulle, pus!

Terkuin,
Mara

6 kommenttia:

  1. Ihanan näköstä! En malta oottaa terapiailtaa (en tosin nähnyt sohvaa missä voin purkaa tuntojani, en kai joudu lattialle itkemään?!)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olohuoneesta löytyy kyllä sohva ja kaupanpäälle saa koiran kainaloon. Kyllä alkaa padot ja muurit kaatumaan ;) <3

      Poista
  2. postaus ehdottomasti myös sängynpäädystä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ehdottomasti :) Löysinkin ihan vahingossa making of- kuvia. Laitetaan siis kynä sauhuamaan!

      Poista
  3. Moikka, löysin blogisi sattumalta ja ihania sisustusjuttuja ja etenkin yksityiskohtia olette löytäneet. Mielenkiinnolla odotan loppujen huoneiden esittelyä. Etenkin makuuhuoneen joka hieman kuvassa pilkataan! ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, ihanaa että eksyit lukemaan :) Pistetään myös sängynpääty ja makuuhuone tarkempaan käsittelyyn!

      Poista